Kirsten Tørsleff får Patientforeningen
De Brystopereredes ærespris 2002

 

Patientforeningen De Brystopererede har uddelt deres ærespris til fysioterapeut Kirsten Tørsleff, Sønderborg. Hun gør en særlig indsats for brystopererede kvinder.

 

Selv efter en vellykket brystkræftoperation og eventuelt efterfølgende kemo- og strålebehandling oplever mange kvinder, at de får problemer med armen i den side, de er opereret. Det er gener som f.eks. smerter og nedsat bevægelighed.
Nogle er så hæmmet, at det går ud over deres livskvalitet - for andre gælder det, at de bliver invalide.
Men der er noget at gøre.
Patientforeningen De Brystopererede uddelte deres ærespris til Fysioterapeut Kirsten Tørsleff, Sønderborg. Hun har gennem 20 år arbejdet med de fysiske problemer, der kan opstå efter en brystkræftoperation. Og hun ved, hvad hun taler om. Hun blev selv opereret for sygdommen i 1980. Siden da har det handlet om at gøre livet lettere for brystopererede kvinder, Hun har f.eks. udviklet et øvelsesprogram for brystopererede kvinder.

Resultaterne af Kirsten Tørsleffs arbejde er i øvrigt offentliggjort i det anerkendte internationale lægetidsskrift, The Breast.

I sin motivation for æresprisen sagde Karen Veien, formand for Patientforeningen De Brystopererede blandt andet:
"Hver kvinde, der henvender sig til Kirsten Tørsleff, præsenterer hende for nye udfordringer, og hver gang tager hun dem op, som om det er den vigtigste sag i verden, at netop den kvindes problemer bliver løst. Hun får også prisen, fordi hun i de seneste år har brugt mange timer på at undervise andre i sundhedssektoren i hendes metoder. Takket være den indsats er der nu flere og flere fysioterapeuter, der bruger hendes metoder i deres arbejde."

Æresprisen er et maleri af Bente Merrild, Ringkøbing.

Foto: Søren Holm/Chili

 

 

▲▲

Det går prisen til

Patientforeningen De Brystopereredes ærespris blev indstiftet i 2000. Den skal gå til mennesker eller institutioner, som har brystkræft som deres arbejdsområde, og som yder en ekstra stor indsats for at forbedre forholdene for kvinder med brystkræft.

I 2000 gik prisen til Mammaklinikken i Ringsted Sygehus, og i 2001 til overlæge, dr. med. Mogens Blichert-Toft, Rigshospitalet.